Veel vuurspuwers die samen veel vuurspuwen en een groep vormen kiezen voor een naam en identiteit. Sommige vuurspuwers nemen een artiesten naam of een groepsnaam. De vurige draken! De Rode Draak om een voorbeeld te geven van enkele inspirerende namen.

Persoonlijk kies ik voor wie ik ben en wat ik graag doe: Thomas de Vuurspuwer. Met Thomas de Vuurspuwer geef ik simpel mijn naam door en wat ik doe: vuurspuwen! Een identiteit ontbreekt bij deze neutrale naam. Het is dan ook tijd om na 10 jaar vuurspuwen na te denken over een persoonlijke huisstijl.

Jarenlang was de huisstijl van het Vuurgilde zwart met witte letters en het VG logo. Het logo bevat een schild met daarin de letters V & G die staan voor Vuur & Gilde plus twee brandende fakkels en vlammen in het schild. De fakkels zijn de ‘wapens’ van de vuurspuwers die vlammen kunnen blazen.

Logo Vuurgilde – Passie voor Vuur!

De kleur zwart wit is enorm eentonig. Daarom is het tijd om te onderzoeken of de huisstijl van het Vuurgilde een beetje kan worden opgefrist, wat meer kleur kan krijgen.

Welke kleuren passen het aller best bij vuur? Vuur is een chemische reactie tussen 300 en 3.000 graden met onder meer tinten van geel, rood en blauw. Elke kleur staat voor een andere temperatuur en hoe zuiver vuur aan het branden is. Gas met een blauwe vlam is rond de 1500 graden en bij het vuurspuwen zie je voornamelijk gele en rode tinten vuur in de vuurspuw vlam met een temperatuur rond de 1.000 graden. Er zijn meerder aspecten waarom kleuren afwijken in vuur. Wil je meer leren over de chemische reactie van vuur, tijdens een workshop vuurspuwen komt ook vuur in de theorie aan bod.

Persoonlijk is rood niet mijn favoriete kleur. Rood is wel een hele warme positieve kleur, de kleur van hartstocht, passie! Rode wangen of lippen zijn een sexy kleur die veel voorkomt in de cosmetica.

Rood is dan ook een kooplustige kleur. Veel merken kiezen voor rood van de HEMA, Vodafone en vele andere bedrijven in ons dagelijkse straatbeeld. Kortom, rood is hot! En om toch een beetje kleur toe te voegen aan mijn vurige leven denk ik na om een heel klein beetje rood letterlijk te gaan dragen!

Om spreekwoordelijk een lopend vuurtje uit te beelden dacht ik zelf aan het dragen van schoenen met vlammen met daarin rode sokken! Dit idee wil ik op 1 april met een vurige rode sokken fotoshoot vastleggen in Woerden bij Podium Bredius. Letterlijk! Het vuur aan de schenen leggen! Vuurspuwen op de voeten met rode sokken voor een prachtig inspirerende fotoshoot.

Rode sokken staan symbool voor het Vuurgilde dat zich verspreid als een lopend vuurtje! Bij het Vuurgilde lopen wij altijd het vuur uit de sloffen voor alle relaties!

Welke huisstijl past volgens jou het beste bij het Vuurgilde? Is rood de juiste kleur voor een vuurspuwer? Of is rood alleen weggelegd voor een rode brandweerwagen? Zijn rode sokken teveel en suf? Of zijn rode sokken heel hip en gaaf om te dragen? Wellicht is het beter om bescheiden met één rode sok te beginnen? Of één rode sok en één gele sok? Stuur je mening over vuurspuwen met rode sokken door naar info@vuurgilde.nl met in de titel: vuurspuwen met rode sokken.

Bij het vuurspuwen creëer vlammen met rode en gele kleuren. Fotograaf René Gesink

Wil je heel graag meedoen met de fotoshoot op 1 april? Zelf vuurspuwen met rode sokken of met een andere mix? Liever losbranden met gele sokken? Of met een mix van één gele en een rode sok vuurspuwen? Stuur dan een e-mail naar info@vuurgilde.nl met als titel: rode sokken fotoshoot op 1 april.

Nu hoor ik jullie denken, “kom op Thomas de Vuurspuwer, een rode sokken fotoshoot op 1 april? Grapje zeker?” Beste vuurspuwers, wij gaan echt verzamelen op zaterdag 1 april in Woerden en daar gaan wij samen losbranden! Het vuur ontsteken bij vuurspuwende draken in de dop. Onderzoeken of je met rode sokken heel hip in vuur en vlam staat! Ok, ik hou op met hele flauwe woordgrappen, breng gerust wat zout op 1 april om dit enorm flauwe gevoel te compenseren. 😉 Of rij gerust door tot aan Ijmuiden voor een zout bad! 😉

Aangenaam! Thomas de Vuurspuwer! Op 1 april kan je kennismaken in Woerden! Fotograaf: Ferry van der Woude

Op zaterdag 1 april kan werkelijk iedereen aansluiten! Van jong tot oud en van onervaren vuurspuwers tot de aller beste vuurspuwer. Met in de ochtend een beginners workshop vuurspuwen, een inspirerende magische vuurshow in de vroege middag. Aansluitend een workshop vuurspuwen voor gevorderden met onder meer vlam doorgeven aan elkaar of 360 graden vuurspuwen oefenen.

We sluiten op 1 april de dag af met rond het kampvuur genieten, gezelligheid, zingen, pizza, bier en Weerwolven van Wakkerdam. BONUS van de dag is Bards of Valor die komen spelen op het podium met metalen draken liedjes. Kortom, place to be! Werkelijk iedere vuurspuwer, vuur artiest, clowns en vuurspuw instructeurs die graag beter willen leren vuurspuwen een brandpunt van vuurspuw kennis en inzichten! Check voor meer informatie over een onvergetelijke dag samen vuurspuwen deze blog hier.

Geen grap! Grote Boem! Veul Vuur! Op rode sokken vuurspuwen op zaterdag 1 april in Woerden!

Tot zaterdag 1 april, samen vuurspuwen in Woerden bij Podium Bredius!

Met vurige groet,

Thomas de Vuurspuwer op rode sokken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *