Tranen van blijdschap! Een kreet van geluk! Yes! Mijn vuurangst overwonnen met vuurspuwen!

Regelmatig ontmoet ik bij de workshop vuurspuwen draken in de dop die ontdekken dat ze vuurangst hebben. Nog nooit in contact geweest met vuur. Thuis was alles elektrisch, geen kaarsen, nooit op de camping geweest met een kampvuur. Geen enkele ervaring met BBQ’en, kortom een echt stadsmens!

Soms duikt er een cursist op die zijn vuurangst wil overwinnen na een woningbrand, caravanbrand of autobrand die bekneld zat en deze angst voor vuur wenst te overwinnen. Vuurangst is in deze situatie een heel erg tastbare angst, de angst voor vuur is ingeprent na een incident met een brand waar je de controle verliest. Vuur is dan letterlijk een gevaar. En ook in deze situaties kan je geholpen worden met het overwinnen van je angst voor vuur.

Vuurangst is prima, alle angsten zijn een normale lichamelijke reactie. Angsten zijn een natuurlijke afweer om jezelf in veiligheid te brengen bij gevaar. Je emoties sturen daarmee je lichaam aan om alert te zijn en te motiveren over te gaan op actie! Vaak schakel je over op je reptielen brein en denk je aan vluchten, vechten of bevriezen.

Nu is rationele keuze bij een angst om deze te accepteren met als gevolg dat je bagage mee neemt die je kan belemmeren om goed te functioneren. Je kan er ook voor kiezen een je angst te overwinnen waardoor je als mens gaat groeien, meer zelfvertrouwen krijgt en die persoonlijke overwinning gaat je motiveren om meer uit het leven te halen. Angsten overwinnen zorgt voor een bevrijding en daardoor krijg je meteen meer geluk en plezier in het leven.

Bij je geboorte als baby was je helemaal vrij van alle angsten. Als baby ben je letterlijk een schone lei. De eerste drie angsten zijn hard vallen, harde geluiden en fel licht. Hoe ouder je wordt en hoe meer ervaringen je opdoet ga je gaande weg meer en meer angsten ontwikkelen. Denk aan pleinvrees, straatvrees, hoogtevrees, sociale angsten, faalangst, angst voor spinnen of zelfs angst voor de dood. Allemaal belemmeringen die je weerhouden om te genieten van je dagelijkse leven.

Angst is een mechanisme om je te beschermen. Wil je af van vuurangst? Een angst kan je met genoeg wilskracht, de juiste begeleiding en positieve ervaring overwinnen. Je gaat dan letterlijk je lichaam opnieuw programmeren met positieve ervaringen om je angst stap voor stap terug te dringen.

Wil jij je vuurangst overwinnen? Alles start met het erkennen van je angst, het uitspreken en bespreken van je angst. App of bel vrijblijvend met Thomas de Vuurspuwer op +31-621666270 en maak kennis, spreek je angst uit. Samen gaan we je helpen met het overwinnen van je angst.

Ervaar je vuurangst? App of bel vrijblijvend Thomas de Vuurspuwer op 06-21666270.
Ervaar je vuurangst en ben je te bang om een fakkel met vuur vast te houden? Neem vrijblijvend contact op met Thomas de Vuurspuwer op 06-21666270 en bespreek je angst!

Concreet aanbod voor het overwinnen van je vuurangst, elke derde weekend van augustus in Groningen verzamelen vuurspuwers zich op het festival Middeleeuws Winschoten waar je aan het kampvuur in contact komt met vuur. Op vrijdag en zaterdag ochtend als de beginnende vuurspuwers starten met de workshop vuurspuwen sluit je op een veilig afstand aan. Je krijgt een fakkel aangereikt die je gaat vasthouden. Gaande weg gaat je lichaam de angst en spanning die heel veel energie kost langzaam aan meer en meer ontspannen. Op een gegeven moment merk je op… “Hey! Ik heb een fakkel met vuur vast!” Je schiet meteen in de stress en strekt je arm ver uit, de vuurangst is weer aan! Na een tijdje ontspan je weer, je vergeet als je kijkt naar de vuurspuwers dat je zelf een brandende fakkel vast hebt dit uit gaat. Je ruikt de rook van de fakkel, oh ja! Wat gek, ik had niet eens door dat ik een fakkel vasthield.

Op de tweede dag met veel oefenen met water komt de eerste vlam, je bent enorm opgelucht, tranen van geluk en een last valt van je schouders. Van vuurangst naar vuurspuwer! Een verschil van dag en nacht!

Vuurangst? Neem vrijblijvend contact op met Thomas de Vuurspuwer, app of bel naar +31-621666270.